Hosting Flask on Webfaction

Ik host nogal wat websites via Webfaction, die je toelaten om voor een vaste prijs per maand te kunnen experimenteren met Python, PHP, nodejs en nog andere programmeer talen.

Als je ziet wat je allemaal met je account kan (mag) doen, dan is het eigenlijk een gunstprijs.

Recent moest ik een Flask applicatie die ik geschreven had opladen. Configuratie op de server was toch nog eventjes anders dan op mijn localhost. Daar had ik alles bijeen gegooid, en gebruikte ik de ingebouwde Flask server om het snel te testen.

Maar op de server staat er een echte front-end webserver voor, Nginx of Apache, want een debug Flask server is echt voor het testen, niet voor productie omgevingen.

Die webserver heeft natuurlijk een andere configuratie, en daarom moet je eigenlijk de app die schrijft importeren vanuit index.py.

Wat links die me verder geholpen hebben :

  • Deploying A Flask App on Webfaction : vrij compleet en logisch opgezet, hoewel ik geen Virtual Environment setup gebruikte, en ook geen link naar mijn static folder moest toevoegen in de Apache config (mét werkte het gewoon niet meer). Ik had wat last met het begrijpen van de commando’s in puntje zes van zijn lijst, maar dat is omdat ik module imports niet veel gebruik, en dus ook niet helemaal onder de knie heb – nu al wat meer 🙂
  • Een oudere versie maar gelijkaardige manier van setup, meer kompleet maar minder transparant, kan je vinden op het Webfaction community forum : Installing Flask on Webfaction.

Wat ik het moeilijkste vond was de import van de app. Je importeert vanuit module x (waar x eigenlijk de folder is waarin je __init__.py staat) de app die je beschrijft in diezelfde __init__.py. Daar heb ik toch wel efkes op gevloekt tot het werkte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *